Saturday, December 28, 2013

Aguonas perplaukite vandeniu (kelis kartus pakeiskite vandenį), tada vėl užpilkite verdančiu vandeni


Su Naujaisiais Metais mielieji!!! Štai ir prabėgo taip lauktos šventės. Mūsų Kūčios ir Kalėdos buvo šiltos ir gražios. Tarpšventiniu value added packaging periodu peršalau, todėl Naujieji buvo keisti. Greitai namuose tvyrantis Kalėdinis imbiero, value added packaging cinamono ir gvazdikėlių kvapas buvo pakeistas value added packaging eukalipto kvapu, o putojančio vyno taurės - natūraliu daržovių sultiniu ir žolelių value added packaging arbatomis. Nors gruodžio 31 dieną jau galėjau džiaugtis šiokia tokia sveikata, Naujuosius sutikome namuose, beje, labai keistai: aš gaminau šaltibarščius (!?), o vyras kepė Neapolietišką picą (šypt). Ar ir Jums kartais taip būna, kad per šventes norisi to, ko norėti, pagal liaudžiai priimtas taisykles, iš tikro neturėtum? Kažko mirtinai kasdieniško, įprasto ir visai ne šventiško... Man taip būna nuolat (šypt). Svečiams patiekiu užkandžius, kepsnį, pyragą, o pati tik paragauju (laimei, dažniausiai būna skanu). Svečiai išsiskirsto, o aš po keleto value added packaging valandų vėl gaminu... šaltibarščius, keptas bulves , sumuštinuką su vytintu kumpiu ar itališką bruschetta su žaliais pomidorais . Štai taip... O dabar apie pyragą. Šventiniu value added packaging periodu mane suintrigavo Renatos , Aušros , Rennie ir Eglės tinklaraščiuose pasirodęs vis tas pats aguonų pyrago receptas iš N. Marcinkeviečienės knygos "Metai už stalo". Jį paanalizavus prisiminiau kažkada seniai seniai ragautą nuostabų ir burnoje tirpstantį aguonų pyragą. value added packaging Deja, tąkart jį pirkau parduotuvėje, todėl nežinojau recepto. O štai merginų nuotraukos ir pasakojimai atgaivino prisiminimus, supratau, kad tai būtent JIS. Neklydau! Šis pyragas yra būtent tas, apie kurį svajojau ir jis yra tiesiog NUOSTABUS! Taigi ir aš prisijungiu ir platinu šį seną lietuvių etnologės N. Marcinkevičienės aguonų pyrago receptą.
Porcijos : 10 Kalorijos : apie 835 kcal/ porc. Trukmė : 12 val. brinkinti aguonas, apie 50 min. gaminti, apie 40-45 min. kepti ir apie 6 val. vėsinti Ingredientai : 300 g aguonų, 550 g cukraus, 9 kiaušiniai, 110 g maltų džiūvėsėlių, 1/2 šaukštelio cinamono, 1 l riebios grietinėlės (35% riebumo), 2 šaukšteliai vanilinio cukraus arba šlakelis vanilės esencijos, 1 šaukštas kapotų riešutų, žiupsnelis druskos .
Aguonas perplaukite vandeniu (kelis kartus pakeiskite vandenį), tada vėl užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį brinkti. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Aguonas perkoškite per tankų sietelį arba marlę ir jas sumalkite mėsmale, ar maisto smulkintuvu. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo. Kiaušinių trynius sumaišykite su 300 g cukraus ir plakite, kol masė taps balkšvos spalvos. Šį plakinį sumaišykite su aguonomis, džiūvėsėliais, cinamonu, druska ir kiaušinių baltymais. Atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą (ar sviestu išteptą) išardomą kepimo skardą. Kad gautumėte aukštą value added packaging pyragą naudokite maždaug 22-24 cm skersmens skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 40-45 min.. Mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas iškepęs (turi likti neaplipęs tešla). value added packaging Atvėsinkite. Grietinėlę supilkite į puodą, suberkite likusį cukrų (250 g), vanilinį cukrų ir pavirkite, kol cukrus ištirps, o kremas šiek tiek pagels (neturi sutirštėti). Nuimkite nuo ugnies ir šiuo kremu lėtai ir kruopščiai sulaistykite iškepusį biskvitą (į biskvitą turi susigerti maždaug pusė grietinėlės kremo). Kuo daugiau value added packaging kremo susigeria, tuo biskvitas būna skanesnis. Kantrybės! Likusį kremą vėl dėkite ant viryklės ir kaitinkite, kol gausite tirštą rusvos spalvos karamelę. Ją sukrėskite ant pyrago viršaus ir išlyginkite. Apibarstykite kapotais riešutais, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val. vėsti. Skanaus!
This value added packaging Lithuanian poppy seed cake is amazing. Interesting poppy sponge base is made from not less but 9 eggs (!) and no butter! The cake is moisturized with vanilla heavy cream, so it melts in your mouth as soon as your tongue is touching that (smile). It’s just delicious, try it!!! Poppy seed cake
Servings : 10 Calories : about 835 kcal / serving Duration : 12 hours to soak the poppy seeds, about 50 minutes to prepare the cake, about 40-45 minutes to bake in the oven and about 6 hours to cool Ingredients : 300 g (2 cups and 2 tbsp) of poppy seeds 550 g (2 and ¼ cups) of sugar 9 eggs 110 g (1 cup) of ground bread crumbs 1 / 2 tsp of cinnamon 1 liters (4 and ¼ cups) of heavy cream (35% fat) 2 tsp of vanilla extract 1 tablespoon of chopped nuts (for decoration) a pinch of salt Wash the poppy seeds (change the water several times), then pour the boiling water on and allow to soak overnight. Preheat oven to 180 ° C. Decant the water through a fine sieve or cheesecloth and grind the poppy seeds with a food processor. Beat the egg whites until stiff. Beat the egg yolks with 300 g (1 and ¾ cup) of sugar until white. Mix the ground poppy seeds, breadcrumbs, cinnamon, salt and egg whites. Stir gently. Pour the batter into lined (or greased with butter) round loose base baking pan. To obtain a thick cake use 22-24 cm (8.7-9.4 inches) diameter pan. Place in the oven and bake for abou

No comments:

Post a Comment