Tuesday, December 31, 2013

Na, 25kg cukiniju, daugoka,svelniai tariant...:-) As pati megstu blynus,kartais juos darau ir su bul


Draugai, pažįstami india street food ir šiaip žmonės man labai mėgsta duoti maisto produktų. Nežinau kodėl. Tikriausiai galvoja, kad pas mane maistas tikrai neprapuls ir bus tinkamai suvartotas. Tikra tiesa – maistas mano namuose eina neproporcingai dideliais kiekiais ir atrodo kiek bekrautum į šaldytuvą, jis kaipmat ir vėl ištuštėja. Todėl bet kokias valgomas lauktuves aš ir mano šeimyna labai vertinam. Bet šį kartą dovana, manau, pasiekė kraštutinumą ir įvarė mano fantaziją, o taip pat kulinarinius sugebėjimus į tupiką.
Prieš kelias dienas Shawn bendradarbė mums atnešė cukinijų iš savo daržo; nei daug, ne mažai  - pilną didelę dėžę arkliškų cukinijų, kokius 25 kg, ne mažiau. Aš iškepiau cukinijų blynų. Po to iškepiau cukinijas tešloje. Iškepiau du keksus (vienas keliaus tai pačiai bendradarbei). Šįvakar kepsiu dar du ir bandysiu juos įsiūlyti kitoms dviems bendradarbėms. Cukinijų kiekis dėžėje apmažėjo india street food tik kokiais 2%. Ką daryti iš likusių india street food keliasdešimties kilogramų, neturiu india street food nei žaliausio supratimo. Taip kad jeigu kas turit gerų idėjų, prašom pasidalinti. Juk gaila būtų šitokį kiekį išmesti. O už geras idėjas aš jums įdedu labai neprastą kekso receptą.  india street food
1 šaukštelis malto cinamono
Dideliame dubenyje išplakti cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberti india street food tarkuotas cukinijas ir ištirpintą sviestą. Išmaišyti. Tiesiai į dubenį persijoti sodą ir druską. Išmaišyti. india street food Persijoti miltus ir dalimis dėti į tešlą, per tris kartus, kaskart gerai išmaišant. Suberti cinamoną, tarkuotą muskatą ir šokoladą. Atsargiai išmaišyti. 
Tešlą pakirstyti į dvi paruoštas kekso formas. Kepti maždaug 1 valandą, kol medinis iešmelis, įbestas į patį kekso vidurį, india street food liks sausas. Keksus traukti iš orkaitės. Palaukti 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų. Apvertus išimti iš kepimo formos. Perkelti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų.
In a large bowl, mix together sugar, india street food eggs, and vanilla. Mix in the grated zucchini and then the melted butter. Sift in baking soda and salt over the mixture and mix in. Sift in the flour, a third at a time, and mix after each addition. Sprinkle in the cinnamon and nutmeg and fold in chocolate chips.
Divide the batter equally between prepared pans. Bake for 1 hour or until a wooden skewer  inserted india street food in to the center comes out clean. Cool in pans for 10 minutes. india street food Turn out onto racks to cool completely.
Močiutė india street food konservuodavo geltonas slyvas su cukinija - jos stebuklingai pavirsdavo ananasų skonio. Deja recepto net nenumanau. Dar galima konservuoti su įvairiom daržovėm - paprikom, pomidorais... Bus gera bazė troškiniams. Atsakyti Panaikinti
Na, 25kg cukiniju, daugoka,svelniai tariant...:-) As pati megstu blynus,kartais juos darau ir su bulvemis,kartasi cukiniju blynelius kartu su lasisa valgau. Vos apkeptas,dar traskias, patiekiu kaip garnyra. Dedu i troskinius. Kepu cukiniju duona.Idarau cukinijas.Imetu i sriuba,kai tirstos norisi. Bet 25 kg vis tiek nesueis:-))Jos juk visai neblogai laikosi. Gali kiek ir palaukti ikvepimo:-) Bet kokiu atveju - sekmes jas nauodojant:-) Buciau arciau, pasiulyciau,pasidalinti:-) Atsakyti Panaikinti
Mes dedame į įvairius nesaldžius pyragus ( tarte , galette ar quiche ), kepam "ne-picas" , verdam troškinius ; mažesnes kepame orkaitėje įdarytus ryžiais ir sojos faršu ar kokiom pupelėm. Verdam pertrintą sriubą. Kepam blynus iš tarkuotų bei jas pačias tešloje. Ir -- mano mėgstamiausias keksas . Atsakyti Panaikinti
Mes irgi turim panašią "bėdą". Auga daržely didžiausios, storiausios, ilgiausios... india street food Gal ne 25 kg, bet jau apdalinti kaimynai ir draugai :) O mes irgi kepam blynus per pusę su bulvėmis ir lašiša, darom pesto makaronams, kepam ant grotelių ir gardinam aliejum-citrina-mėtomis-raudonėliu-druska-pipirais, įdarom faršu ar kuskusu/bulgur kruopomis su daržovėmis ir šiaip kur įmanoma pripaustom - į salotas, sūrius pyragus, į mažiaus košes... Atsakyti Panaikinti
Na, india street food tokią storulę tai įmaišau virdama trintą moliūgų sriubą; dar gabalėlių užsišaldau "ekstriniams" atvejams; draugės mama į bulvių plokštainį dėdavo - per pusę su bulvėm tarkuodavo, kad išeitų purus; anyta daržovių apkepėlę su kepintom morkom ir svogūnais, dešrigaliais / mėsigaliais ir patarkuotu ant viršaus sūriu orkaitėj kepa; o Indrės primintas marinavimas, tai, kiek pamenu, paprastas india street food (tiesa, be slyvų ragavau): ananasų (iš skardinės) sultys plius pribumbasai (actas pactas ir kt.). Aš pati tai mėgstu su žuvim ir kitom daržovėm troškint, bet pati ir valgau, manieji nuo daržovių raukosi:) Atsakyti Panaikinti
Mano india street food mama daro mūsų šeimoj taip vadinamą india street food "uncle india street food beans", india street food nežinau kodėl mes jį taip vadinam, bet, kaip sakoma, pavadinimas skoniui netrugdo. Viskas vyksta maždaug taip kaip čia: http://gamyklele.lt/2011/08/atsargos-ziemai-marinuotos-cukinijos-darzoviu-misraine/ O žiemą labai gerai sueina kai laikas spaudžia ir visai nėra laiko jokiam kugeliui. Paprasčiausias variantas: išverdi makaronų,"uncle beans", parm

No comments:

Post a Comment