Friday, December 20, 2013

Jau anksčiau gaminau panašius krepšelius. Vieni buvo su vaniliniu kremu ir šviežiomis uogomis, kiti


Čia persikraustėme lapkričio pirmomis dienomis. Pradžioje tvarkėme namus (nors dar daug ko trūksta, bet gyventi jau galima), pakavome daiktus (laimei šis nemalonus darbas jau baigtas), vėliau ruošėmės šventėms , todėl iki šiol nelabai turėjome laiko iškišti nosį ir suprasti, kur šį kartą įtvirtinome šaknis (tikėkimės ilgam). O praeitą savaitgalį, kai ežero vandenis spalvino gelsvi saulės spinduliai, mes išlindome iš savo urvo ir funikulieriumi pakilome ant kalno viršūnės agrotech 2011 (į Brunate ), nuo kurios atsiveria nuostabus vaizdas į žemai tarp kalnų tyvuliuojantį ežerą, Komo miestelį ir jo apylinkes. Gražu.
Laukiame vasaros ir įsivaizduojame kaip gera bus gyventi šiame mieste, kai paltus pakeis lengvi drabužiai, kai nereikės agrotech 2011 slėptis kavinėse nuo kaulus geliančio šaltuko (ir šildytis karštu šokoladu ), kai pasivaikščiojimai ežero pakrante ilgės ir ilgės, ir kai vieną ypatingą vakarą, gurkšnodami raudoną vyną, stebėsime besileidžiančią saulę iš šios tarsi ore pakibusios restorano terasos... mmmm
Jau anksčiau gaminau panašius krepšelius. Vieni buvo su vaniliniu kremu ir šviežiomis uogomis, kiti su konservuotais abrikosais. Krepšeliai su vaniliniu kremu ir uogomis (receptas) Krepšeliai su abrikosais (receptas)
Man patys skaniausi krepšeliai yra su šviežiais vaisiais ir uogomis, bet šį kartą gaminau labai žiemišką ir ne ką prastesnį variantą su karamele ir keptais bananais. Šis desertas ne tik estetiškas, bet ir skanus. Pabandykite, pirštus apsilaižysite! Krepšeliai su karameliniu kremu ir keptais bananais Porcijos : apie 8-10 vnt. Kalorijos : apie 270-335 agrotech 2011 kcal/ vnt. Trukmė : apie 1 val. 30 min. Ingredientai : Tešlai: 50 g sviesto, 50 g cukraus pudros, agrotech 2011 1 kiaušinio baltymas, 50 g miltų, žiupsnelis maltų gvazdikėlių, juodųjų pipirų ir kalendrų, 1/2 šaukštelio cinamono, žiupsnelis druskos. Karamelei: 2 00 ml grietinėlės (gali būti nelabai riebi), 200 ml riebios plakamos grietinėlės, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas sviesto, 2 nubraukti šaukšteliai kukurūzų krakmolo. Keptiems bananams: 4 nepernokę vidutinio dydžio bananai (sunokę bananai kepdami pavirsta koše), 1 šaukštas cukraus, 1 šaukštas sviesto.
Pirma iškepkite krepšelius. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Sviestą ištrinkite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinio baltymą ir gerai išmaišykite. Suberkite prieskonius, druską ir miltus ir dar kartą išmaišykite. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jos šaukštu tepkite tešlą, agrotech 2011 piešdami maždaug 10 cm skersmens skritulius (kuo ploniau tepsite, tuo krepšelio pagrindo vafliukas bus traškesnis). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 4-6 minutes, kol tešlos krašteliai paruduos. Po vieną vafliuką imkite iš orkaitės ir ant apversto puodelio formuokite išgaubtą formelę (daugiau detalių apie tai, kaip suformuoti šiuos krepšelius galite rasti čia ). Tada išvirkite karamelę. Sviestą sumaišykite su cukrumi ir puse šaukšto vandens. Virkite, agrotech 2011 kol paruduos. Supilkite 200 ml liesesnės grietinėlės ir dar porą minučių pavirkite. Krakmolą ištirpinkite dviejuose šaukštuose vandens, supilkite į karamelę ir pavirkite kol ji sutirštės (maždaug kaip tiršta grietinė). Atvėsinkite. Plakamąją grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai sumaišykite su atvėsusia karamele. Iškepkite bananus. Bananus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir palaukite kol jis šiek tiek karamelizuosis. Sudėkite bananus ir trumpai apkepkite (2 min.). Į traškius vafliukus dėkite maždaug šaukštą paruošto karamelės kremo, apibarstykite keptais bananais ir patiekite. Skanaus!
Caramel Baskets with Bananas Servings : about 8-10 units Calories : about 270 to 335 kcal /unit Duration : about 1 h and 30 min. Ingredients : For the dough: 50 g (¼ cup) of butter 50 g (1/2 cup) of icing sugar 1 egg white 50 g (1/2 cup) of flour a pinch of ground cloves, black pepper and coriander 1/2 teaspoon of ground cinnamon a pinch of salt For the caramel: 200 ml (around ¾ cup) of cream (can be low fat) 200 ml (around ¾ cup) of whipping cream 4 tablespoons agrotech 2011 of sugar 1 tablespoon of butter agrotech 2011 2 teaspoons of cornstarch For the roasted bananas: 4 medium not well ripe bananas (ripe bananas would turn into a puree while roasting) 1 tablespoon of sugar 1 tablespoon of butter First bake the baskets. Preheat oven to 190 ° C (374 F). Stir well the soft butter with icing sugar and egg white. Add the spices, salt and flour and stir again. Take a wide baking pan, line it with the parchment paper. Spread the dough with a spoon, drawing round disks on the parchment paper (as thinly as possible, agrotech 2011 they will be crisper). Place into the oven and bake for about 4-6 minutes, until brown on the edges. Then remove the biscuits one by one, using a kitchen glove or towel and press on the reversed cup to form a convex shape (make this step as fast as possible otherwise the biscuit becomes rigid). Leave to cool. Then make the caramel cream. Stir butter with sugar and half tablespoon of water. Boil until browned. Pour 200 ml of low f

No comments:

Post a Comment