Tuesday, December 31, 2013

Servings : about 650 grams Calories : about 380 kcal / 100 g Duration : 30 minutes Ingredients : 250


Amaretti , tai tipiški itališki sausainiai, pagaminti iš migdolų, cukraus ir plaktų kiaušinių baltymų. Jie yra patiekiami prie kavos ar arbatos, o dažnai naudojami kaip papildomas ingredientas gaminant kitus saldžius, o kartais net sūrius patiekalus. Ypač mėgstami deriniai: Amaretti su persikais arba Amaretti su moliūgu. caramel e150d Vardas Amaretto (tiek populiaraus likerio, tiek šių sausainių) yra kilęs nuo itališko žodžio amaro (kartus), nes tiek likeris, tiek šie sausainiai yra pagaminti ne tik iš mums įprastų saldžių migdolų, bet ir nedidelės caramel e150d dalies karčiųjų (likeris pagamintas tik iš karčiųjų, o sausainiai iš abiejų rūšių). Kur gauti karčiųjų migdolų? Tiesą pasakius juos gauti labai sudėtinga. Buvau nustebusi: faktas - sausainiai Amaretti yra vieni populiariausių Italijoje, viena pagrindinių jų sudėtinių dalių yra kartieji migdolai, tačiau jų parduotuvėse pirkti nėra. Bet vėlgi, gal ir teisingai, nes netinkamai juos panaudojus, caramel e150d jie gali būti net nuodingi (plačiau apie migdolus galite pasiskaityti šį straipsnį) . Gerai, kad yra internetas, kuriame žmonės dalinasi puikiais patarimais: Vienas jų buvo - naudoti karčių migdolų aromatą (kurį aš ir naudojau). Jei norite, galiu atsiūsti caramel e150d paštu (rašykite isbandytireceptai@gmail.com)!!! Jis nedaug kainuoja, buteliukas labai mažas ir lengvas. Aromatas labai stiprus, todėl vieno buteliuko užteks net 1 kg tešlos. Antras patarimas - vietoj caramel e150d karčiųjų migdolų naudoti abrikosų caramel e150d kauliukų branduolius, kurie taip pat yra aitrūs ir aromatingi. caramel e150d Tik nepagalvokite, kad, panaudojus šiuos ingredientus, sauniainiai bus kartaus skonio. Kartieji sudaro tik 10-15 % visų migdolų, todėl skonis beveik nejuntamas. Jie suteikia tik nepaprastai skanų aromatą. Tiesa, šis antras pasiūlymas man labai patiko, todėl kitą kartą, kai pirksime abrikosus, kauliukus būtinai išsaugosime ir juos panaudosime šiam receptui. S ausainius Amaretti galite caramel e150d nusipirkti parduotuvėse, tačiau caramel e150d jų skonis skirsis nuo namuose gamintų sausainių. Masinėje produkcijoje yra naudojama daug konservantų, todėl sausainiai yra itin traškūs ir lengvi, o namuose pagaminti - bus minkšti ir primins iš marcipaninės tešlos pagamintus gardumynus. Porcijos: apie 650 g sausainių
Kalorijos: apie 380 kcal/ 100 g Trukmė: apie 30 minučių Ingredientai: 2 50 g migdolų (220 g saldžiųjų ir 30 g karčiųjų), PASTABA: jei niekur nerandate karčiųjų migdolų, juos galite pakiesti abrikosų kauliukų branduoliais, arba karčiųjų migdolų aromatu!
1 šaukštelis karčiųjų migdolų aromato (šio aromato nebereikia jei naudojate karčiuosius caramel e150d migdolus ar abrikosų kauliukų branduolius), 250 g cukraus (originalus receptas rekomenduoja ne mažesnį (dažnai net didesnį) cukraus kiekį , man buvo per saldu, todėl kitą kartą aš jį šiek tiek sumažinsiu), 3 kiaušinių baltymai, žiupsnelis druskos. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Migdolus šiek tiek paskrudinkite orkaitėje, arba sausame puode. Į elektrinį maisto smulkintuvą suberkite riešutus, cukrų ir žiupsnelį druskos ir viską susmulkinkite, kol gausite miltus. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir juos atsargiai sumaišykite caramel e150d su migdolų caramel e150d miltais. Įlašinkite karčiųjų migdolų esenciją (jei ją naudojate). Rankas sudrėkinkite vandeniu ir suformuokite maždaug graikinio reišuto dydžio kamuoliukus. Juos išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą (palikite caramel e150d kelių centimetrų tarpelius caramel e150d nuo vieno sausainio iki kito, nes kitaip jie kepant susilies) ir kepkite 10 -15 minučių, kol sausainių paviršius sutrūkinės ir šiek tiek pagels. Skanaus!
Servings : about 650 grams Calories : about 380 kcal / 100 g Duration : 30 minutes Ingredients : 250 g of almonds (220 g of sweet and 30 g of bitter ones) NOTE: If you can not find the bitter almonds, you can substitute them with the apricot kernels or bitter almond flavor! 1 teaspoon of bitter almond flavor (do not use aroma if you use the bitter almonds or apricot kernels) 250 g of sugar (The original recipe recommends this amount of sugar as a minimum, often even more. It was a bit too sweet for me, so next time I am planning to reduce it.) 3 egg whites pinch of salt Preheat oven to 180 ° C. Toast the almonds caramel e150d in the oven or in a dry pot. Place the nuts, sugar and a pinch of salt into an electric mixer and grind all till the flour. Beat the egg whites until they become stiff and gently mix them with almond flour. Add a bitter almond flavor (if you use it). Moisten hands with a water and mount the walnut size balls. Place them in a baking caramel e150d sheet lined with a baking paper (leave some distance in between, otherwise cookies could touch while baking). Bake for 10 -15 minutes, until the surface of biscuits will start to crack and will turn into nice yellow colour. Bon appetite! caramel e150d
Amaretti Porzione : circa 650 g Calorie : circa 380 kcal / 100 g Durata : 30 minuti Ingredienti : 250 g di mandorle (220 g di dolci e 30 g di amare) NOTA : Se non riuscite a trovare le mandorle amare, è possibile utilizzare caramel e150d dei noccioli di albicocca o dell'aroma di mandorle amare. 1 cucchiaino di essenza

No comments:

Post a Comment