Friday, December 20, 2013

Nežinau kaip jums, bet man žiema visada asocijuojasi su riebia ir visai nedietine virtuve (tarsi būt


Nežinau kaip jums, bet man žiema visada asocijuojasi su riebia ir visai nedietine virtuve (tarsi būtume meškos ar barsukai monte colburn ir turėtume kaupti riebalus artėjančiam badmečiui). Kaip vasaros neįsivaizduoju be salotų ir lengvų desertų su vaisiais ir uogomis , žiemos neįsivaizduoju be tiramisù , riebaus šokoladinio pyrago su maskarpone , šokoladinių keksiukų , šokoladinių sausainių su žemės riešutų monte colburn sviestu , lazanijos ar įdarytų cannelloni makaronų .
Šis amerikietiškas šokolado ir karamelės batonėlių receptas kaip tik yra iš tų riebių ir "žiemiškų" patiekalų monte colburn sąrašo. Tai labai labai saldus, tirpstantis burnoje ir nuodėmingas gardėsis. Šiam desertui sunku atsispirti ir abejingų jam neliks. Labai tinka prie kavos! Bet, DĖMESIO, šiuos batonėlius/naminius saldainius patariu gaminti tik tada, kai laukiate nemažo monte colburn būrio svečių, nes kitaip rizikuojate suvalgyti per daug ir graužti save už be reikalo suvartotas kalorijas (šypt). Šokolado ir karamelės kvadratėliai Porcijos : 10-15 Kalorijos : apie 465-700 kcal/ porc. su pienišku šokoladu Trukmė : apie 40 min. gaminti pagrindą, apie 30 min. virti karamelę, apie 15 min. gaminti šokoladinį sluoksnį ir apie 6 val. vėsinti šaldytuve Ingredientai : Pagrindui: 170 g kambario temperatūros sviesto , 100 g cukraus, 1/2 šaukštelio druskos, 180 g miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių. monte colburn Karamelės sluoksniui: 200 g rudojo cukraus, 60 ml vandens, 120 ml riebios grietinėlės (ne mažiau monte colburn kaip 35% riebumo), 1/2 šaukštelio druskos, 1/2 šaukštelio vanilės aromato, 1 šaukštas sviesto, 1 su puse stiklinės trupintų sūdytų amerikietiškų pretzel traškučių (apie 220 g), Šokolado sluoksniui: 400 g pieniško arba juodojo šokolado (pagal skonį), 120 ml grietinėlės, 1 šaukštas medaus .
Pagaminkite pagrindo tešlą. Sviestą ištrinkite su cukrumi monte colburn ir druska, kol masė taps puri ir balkšva. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite monte colburn ant sviesto ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į konditerinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą ir atvėsinkite (apie 20 min.). Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Stačiakampę monte colburn kepimo formą (maždaug 30x30 cm) išklokite kepimo popieriumi arba pabarstykite miltais. Kepimo skardos dugną išklokite tešla. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių, kol tešla gražiai pagels. Atvėsinkite. Išvirkite karamelę. Grietinėlę sumaišykite su druska ir vanilės aromatu ir padėkite į šalį. Giliame puode cukrų sumaišykite su vandeniu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. monte colburn Nemaišykite šaukštu, nes taip cukrus gali kristalizuotis. Jei reikia, puodą pajudinkite laikydami už auselių. Cukrus pradės putoti ir karamelizuotis. Visą laiką stebėkite ir virkite, kol jis taps gintarinės monte colburn spalvos (neleiskite pridegti ar per daug paruduoti). Nuimkite nuo ugnies ir skubiai sudėkite sviestą ir supilkite prieš tai paruoštą grietinėlę. Dabar energingai išmaišykite mediniu šaukštu. Vėl dėkite ant ugnies ir dar apie 1-2 min. pavirkite, kol karamelė taps vientisos konsistencijos. Karamelę sumaišykite su pretzel trupiniais ir padėkite į šalį. Paruoškite šokoladinį glajų. Šokoladą, grietinėlę ir medų sumaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas visiškai ištirps . Į skardą, ant pagrindo, sukrėskite karamelės ir pretzels traškučių masę, o ant viršaus užliekite šokolado glajų. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, kad desertas sustingtų (mažiausiai 6 val.). Supjaustykite nedideliais kvadratėliais, ar pailgais batonėliais ir patiekite.
Servings : 10-15 Calories : 465-700 kcal / port. with milk chocolate Duration : about 40 minutes to make the dough base, about 30 minutes to make caramel, about 15 minutes to make chocolate glaze and about 6 hours to cool in the refrigerator Ingredients: For the dough base: 170 g (1 and ½ stick) of room temperature butter, 100 g (1/2 cup) of sugar 1/2 teaspoon of salt 180 g (1 and ½ cup) of flour 1/2 teaspoon of baking powder For caramel layer: 200 g (1 cup) of brown sugar 60 ml (1/4 cup) of water 120 ml (1/2 cup) cup of heavy cream (not less than 35% fat) 1/2 teaspoon of salt 1/2 teaspoon of vanilla extract 1 tablespoon of butter 1 and ½ cup of crushed hard pretzels monte colburn For chocolate layer: 400 g (2 and ½ cups) of chocolate (milk or dark one to taste) 120 ml (1/2 cup) of cream 1 tablespoon of honey Make the dough base. Stir the butter with the sugar and salt until fluffy. Mix the flour with the baking powder and add into a previous batter. Work the dough. Wrap the dough in the pastry film and place into the refrigerator cool (about 20 minutes). Preheat oven to 180 ° C (356 F). Take a rectangular baking monte colburn tin (approx. 30x30 cm), line with some parchment paper or sprinkle with some flour. Line the bottom monte colburn of the tin with the dough. Place in the oven and bake for 15-20 minutes, monte colburn until the surface of the dough is golden. Allow to cool. Make the caramel. Mix the heavy cream with the salt and vanilla extract and set aside. Place the sugar together with the water in a deep saucepan and start to heat over a medium heat. Do not mix with a spoon, b

No comments:

Post a Comment