Friday, December 27, 2013

Taip taip, tas pats ir net iš to pačio šaltinio, bet kol nepamačiau to recepto Bouchon demerara dist


Pribrendo laikas kepti ratatouille : šaldytuvas lūžta nuo dovanotų cukinijų, blogo skaitytojai rekomenduoja jas naudoti visokio tipo troškiniams, o mano draugė Heidi iš Bouchon kepyklos kaip tik išplatino nuotraukas demerara distillers limited iš tų laikų, kai Thomas Keller gamino garsųjį patiekalą Pixar filmui Ratatouille . Pasigrožėjau demerara distillers limited Heidi nuotraukomis, paskui per youtube dar pasižiūrėjau klipą iš filmo  - daugiau įkvėpimo nebereikėjo. Vakarienei buvo ratatouille . Prie troškinio buvo  traškūs demerara distillers limited veršienos kepsneliai ir šviežias ožkų sūris.  Po vakarienės visa šeima žiūrėjom min ėt ą filmą. 
P.S. dar noriu visus paraginti,kad sudalyvautumėte (jeigu dar nesudalyvavote) mūsų su Jūrate suorganizuotamame mėgstmiausio lietuviškų blogų recepto konkurse . Didelis ačiū visiems atsiuntusiemes savo pasiūlymus; demerara distillers limited jau prisikaupė gana nemažas pluoštas puikių receptų.
1 baklažanas
Papriką demerara distillers limited perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir sėklalizdžius. Nulupti pomidorus,  išskobti sėklas ir pertrinti per sietelį. Smulkiai demerara distillers limited supjaustyti papriką, pomidorus ir svogūnus. Smulkiai sukapoti česnaką, čiobrelius ir petražoles. Į keptuvę supilti aliejų, suberti smulkintą papriką, svogūnus ir česnaką, kepti ant silpnos ugnies maždaug 8 minutes, kol suminkštės, bet neapskrus. Suberti smulkintus pomidorus, supilti nuo sėklų likusias pomidorų sultis, kepti dar 2 – 3 minutes, vis stebint, kad neparuduotų. Paskaninti demerara distillers limited druska ir pipirais, Suberti kapotas žoleles. Mišinį tolygiai paskirstyti ant 25 cm skersmens keptuvės arba gilaus kepimo indo dugno. 
Daržoves supjaustyti 4 – 5 mm storio griežinėliais. Daržovių griežinėlius išdėlioti šiek tiek persiklojančias apskritimais ant svogūnų-paprikos-pomidorų mišinio. Viršų patepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Uždengti iš sviestinio poppieriaus iškirptu skrituliu arba folijos lakštu. Kepti maždaug 45 minutes, kol daržovės suminkštės, bet nesukris. Nuimti popierių (arba foliją) ir kepti dar 15 minučių, kol lengvai paruduos. Tiekti karštą.  demerara distillers limited
Small bunch of parsley
Cut pepper in half, remove seeds and ribs, dice. Chop onion. Mince garlic. Peel tomatoes, discard seeds and dice. Push tomato demerara distillers limited seeds through the strainer. Reserve the juice. Mince thyme and parsley. Combine oil, diced pepper, demerara distillers limited onion and minced garlic, and cook over low heat until very soft but not browned, about 8 minutes. Add tomatoes, their juices, and simmer for another 2 – 3 minutes, do not brown; Season to taste with salt, add minced herbs. Spread mixture on the bottom of 12” skillet or deep baking dish. 
Slice vegetables into 1/4-inch slices. Arrange vegetable slices in overlapping demerara distillers limited concentric circles on top of the onion-pepper-tomato mixture. Brush tops with olive oil, sprinkle with salt and pepper. Cover with a round of parchment or a sheet of aluminum foil and cook for about 45 minute, until vegetables demerara distillers limited are tender, but still hold their shape. Uncover and bake for another demerara distillers limited 15 minutes, to brown slightly. Serve hot.
Kaip man aiškina prancūzai, pietvakariečiai, kad mūsų gerbiamas ratatouille, tiesiog tokių daržovių troškinys, kokių tik turi:) Aš dažniausiai tingiu demerara distillers limited taip gražiai jį ruošti, kaip pas Tave:) Atsakyti Panaikinti
Šiandien perverčiau Bouchon cookbook, tai buvau užhipnotizuota T.Kellerio klasikinių prancūziškų patiekalų aprašymu. Beje, supratau, kad mano neseniai atrastas viščiuko kepimo receptas (kuris yra genealus, nerealus ir labai paprastas) yra būtent TK receptas. Tavo ratatouille atrodo labai įspūdingai. Reiks ir man pabandyti! Būtų įdomu sužinoti demerara distillers limited statistika kaip pakilo šio patiekalo gaminimas demerara distillers limited amerikiečių namuose po šio filmuko :) Atsakyti Panaikinti
Lina, itariu, kad Jurate apie sita recepta kalbejo: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/My-Favorite-Simple-Roast-Chicken-231348 o as dar ta pacia proga galiu pasiulyti savo mylimiausia keptos demerara distillers limited vistos recepta: http://www.food52.com/recipes/9275_roasted_butterflied_chicken_with_cardamom_and_yogurt Panaikinti
Taip taip, tas pats ir net iš to pačio šaltinio, bet kol nepamačiau to recepto Bouchon demerara distillers limited knygoje, tol neatkreipiau demerara distillers limited dėmesio kad tai TK receptas. Višta iškepa fantastiškai kiekvieną kartą. Svarbiausi faktoriai - labai karšta orkaitė ir gerai nusausintas paukštis. Ir įsivaizduoju, kad tas viščiukas būtų labai skanu su šia ratatouille. Atsakyti Panaikinti
2013 (104) Gruodžio (7) Lapkričio (8) Spalio (8) Rugsėjo (10) Rugpjūčio (6) Liepos (10) Birželio (7) Gegužės (8) Balandžio (10) Kovo (8) Vasario demerara distillers limited (12) Sausio (10) 2012 (111) Gruodžio (7) Lapkričio (8) Spalio (8) Rugsėjo (10) Rugpjūčio (7) Liepos (10) Ratatouille Dutch Baby su persikais ir KONKURSAS! Cukinijų keksas Pina Colada: skrudintų kokosų ledai su ananasų šer... Mėlynių pyragas Ruth Reichl aviečių pyragas Pirmasis dienoraščio gimtadienis ir šokoladinė Pav... Uogų galette su grietinėle, vanile ir levandų žied... Gianduja - Stracciatella Gelato Pyragėliai demerara distillers limited su uogomis Amerikos gimtadieniui Birželio (11) Gegužės (10) B

No comments:

Post a Comment