Wednesday, December 25, 2013

Į karščiui atsparų dubenį suberti smulkintą šokoladą. Užvirinti grietinėlę ir supilti į dubenį su šo


Iš pradžių norėjau daryti viską taip, kaip dare Cenk : planavau kepti miniatiūrinius sausainius; monte brown pyragą norėjau formuoti apvalioje kekso formoje ir norėjau viską aplieti blizgančiu šokoladiniu glajumi. Bet paskui ėmiau ir persigalvojau. Šį savaitgalį nutariau nieko nekepti. Nutariau patinginiauti. Būtų gerai, jeigu išvis nereiktų nieko veikti. Bet desertas vistiek būtų neblogai. Vėlyviems tingiems pusryčiams, arba pavakary prie juodos kavos (aš kavą geriu vakarais, jeigu kam įdomu). Todėl Cenk’o receptą pamodifikavau ir mikliai pagaminau šokoladinį-nutelinį tinginį. Vietoje naminių sausainių naudojau pirktinius. Vietoje dailaus apvalaus pyrago banguotais kraštais padariau dvi dešras. O vietoje fantastiškai atrodančio šokoladinio glajaus aš savo dešras monte brown apvoliojau cukraus pudroje. Gavosi du visai dailūs pyragiukai. Tikri tinginiai. O jų skonis, tikiuosi, buvo lygiai monte brown toks pat geras, kaip ir Cenk’o pyrago. Kada nors aš tikrai padarysiu viską taip, kaip reikia, nuo A iki Z, nenukirsdinėdama jokių kampų. Kada nors. Kai mažiau tingėsiu. Aušra P.S. Būtinai atsidarykite Café Fernando nuorodą ir pasižiūrėkite nuotraukas. Mano manymu šito pyrago nuotraukos yra pačios gražiausios tame bloge.
Salame al cioccolato Šokoladinis tinginys su Nutella, sausainiais ir riešutais Adaptuota pagal receptą iš café fernando 240 ml riebios grietinėlės 200 g tamsaus monte brown šokolado, susmulkinto 200 g Nutella 1/4 šaukštelio druskos 150 g sviesto, supjaustyto mažais gabalėliais, monte brown kambario temperatūros 250 g arbatinių sausainių 75 g skrudintų migdolų be odelių 75 g skrudintų lazdyno riešutų be odelių 75 g skrudintų nesūdytų pistacijų Cukros pudros, apvoliojimui Sausainius susmulkinti aštriu peiliu; pasistengti, kad būtų kuo mažiau smulkių trupinių. Sausainių gabalėlius suberti į kiaurasamtį ir atsargiai persijoti, kad nusisijotų visi smulkūs trupiniai. monte brown Stambiai sukapoti riešutus.  monte brown
Į karščiui atsparų dubenį suberti smulkintą šokoladą. Užvirinti grietinėlę ir supilti į dubenį su šokoladu. Palaukti maždaug pusę minutes, kol šokoladas šiek tiek aptirps. Atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti Nutella ir gerai išmaišyti. Suberti druską monte brown ir sviesto gabalėlius. Išmaišyti. Į kitą dubenį suberti sausainių gabalėlius ir smulkintus riešutus. Supilti šokolado mišinį ir atsargiai išmaišyti. Masę padalinti pusiau. Vieną pusę sukrėsti ant didelio maistinės plėvelės lakšto. Prilaikant už plėvelės, iš masės suformuoti norimo storio ir ilgio cilindrą, jį įsukti į plėvelę, tvirtai užsukti galus. Cilindrą įsukti į foliją ir įdėti į šaldiklį, kad sukietėtų, maždaug monte brown 30 – 45 minutes. Tokiu pat būdu suformuoti antrą cilindrą ir įdėti į šaldiklį. Kai pyragai pilnai sukietės, juos perdėti į šaldytuvą. Laikyti šaldytuve. Prieš tiekiant į stalą, ant sauso paviršiaus patiesti didelį folijos lakštą. Anto folijos persijoti šiek tiek cukraus pudros. Iš šaldytuvo ištraukti vieną “dešrą”, ją išvynioti iš folijos ir iš plėvelės ir padėti ant folijos su cukraus pudra. Prilaikant už folijos kraštų, monte brown “dešrą” apvolioti cukraus pudroje, perdėti ant pjaustymo lentelės arba padėklo, supjaustyti griežinėliais ir tuojau pat tiekti į stalą. Salame al cioccolato No-bake chocolate-Nutella cake with biscuits and nuts Adapted from café fernando 1 cup (240 ml) heavy cream 200 g bittersweet chocolate, chopped 2/3 cup (200 g) Nutella 1/4 teaspoon salt 10 tablespoons (150 g) butter, cut into small cubes, at room temperature 9 ounces (250 g) plain cookies monte brown (tea biscuits, digestive cookies) ½ cup (75 g) blanched almonds, toasted ½ cup (75 g) blanched hazelnuts, toasted ½ cup (75 g) unsalted pistachios, toasted monte brown Powdered sugar, for coating Coarsely chop cookies, cutting them with a sharp knife; avoid creating small crumbs as much as possible. Place cookie pieces into colander or a sieve with rather large holes, and sift gently monte brown to eliminate all small crumbs. Coarsely chop all nuts. Put chopped chocolate in a heatproof mixing bowl. Bring cream to a boil and pour over chocolate. Let stand for half a minute, then gently monte brown stir with a spatula until completely melted. Add Nutella monte brown and continue stirring until melted. Stir in salt and butter pieces.  Put chopped biscuits and nuts in another mixing bowl. Pour chocolate mixture over and stir gently to coat. Transfer half of the mixture onto a large sheet of plastic wrap. Shape it into a cylinder and wrap tightly. Secure the ends. Wrap in a sheet of aluminum foil. Freeze until completely hard, for 30-45 minutes. Make second salami from the remaining mixture. Once the cakes have completely hardened, transfer them from the freezer to refrigerator. Refrigerate until ready to serve. Right before monte brown serving, place a large sheet of aluminum foil on a dry surface. Sift some powdered sugar onto the foil. Unwrap monte brown one salami and place it on the foil with powdered sugar. Coat salami in powdered sugar by rolling it back and forth by holding it with the foil, not touching it with your hands. Plac

No comments:

Post a Comment