Sunday, December 29, 2013

Kalorijos : šį kartą neskaičiuosiu, nes tiek mėsos dydis, tiek vynas, tiek garnyras gali labai skirt


Kepant šį kepsnį sunkiausia užduotis yra pasirinkti tikrai GERĄ jautienos išpjovą ir ją tinkamai iškepti (kad mėsa nebūtų žalia, bet ir nesuskrudusi). different ways of preserving food Audriaus tinklaraštyje " Ką suvalgyti " radau nuostabų ir išsamų aprašymą apie tai, kaip pasirinkti geriausią mėsą ir kaip teisingai ją iškepti (skaitykite čia ). Tokie patarimai yra labai vertingi, ypač tiems, kurie neturi patikimo mėsos tiekėjo. Mums tokių problemų nekyla, nes mėsą visada išrenka uošvis, kuris jaunystėje keletą metų bandė mėsininko amatą. Jo patarimai ir žinomi different ways of preserving food tiekėjai visada pasiteisina. Veidaknygėje Jolita rašė, kad jai nepatinka padažai ant didkepsnių, nes pasak jos, jie užgožia pačios mėsos skonį. Aš tikrai su ja sutikčiau, jei padažas būtų koks nors pieniškas, ar sviestinis, tačiau, kai tai raudonojo vyno padažas, tikrai drįsčiau paprieštarauti. Aš labai mėgstu padažus, kad ir kiek jo būtų, dažniausiai different ways of preserving food valgio pabaigoje man jo visada trūksta. O šis padažas man labai patiko. Jei dar kartą kepčiau didkepsnį (deja, juos kepame nelabai dažnai), būtinai šį receptą kartočiau. Porcijos: 2 porcijos
Kalorijos : šį kartą neskaičiuosiu, nes tiek mėsos dydis, tiek vynas, tiek garnyras gali labai skirtis Trukmė: apie 25 minutes Ingredientai: Padažui: 1 šaukštas sviesto, 1 nedidelis svogūnas, 1/2 česnako skiltelė, 1 šaukštas miltų, 200 ml sodraus skonio raudonojo vyno, 1 ryšulėlis aromatinių žolelių skirtų mėsai (rozmarinų, šalavijų, lauro lapų, čiobrelių), 2 gvazdikėliai. Kepsniui : 1 šaukštas sviesto, 2 griežinėlių jautienos išpjovos (apie 3 cm storio), juodųjų pipirų, druskos. Paruoškite padažą . Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite 1 šaukšte sviesto. Įberkite 1 šaukštą miltų ir išmaišykite. Supilkite vyną, sudėkite siūlu į ryšulėlį surištas different ways of preserving food aromatines žoleles, gvazdikėlius, užvirinkite ir virkite apie 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite different ways of preserving food marinuotis tol, kol iškeps mėsa. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popierinėmis servetėlėmis ir per vidurį (horizontaliai) suriškite siūlu (kad kepsnys kepant neišsiplėstų). different ways of preserving food Keptuvėje išlydykite likusį sviestą ir gerai įkaitinkite. Dėkite mėsą ir kepkite different ways of preserving food ant vidutinio stiprumo ugnies apie 5-7 minutes iš abiejų pusių (plonesnę mėsą reikia kepti šiek tiek trumpiau). Šios mėsos kepimas yra pakankamai sudėtingas, ypač tuo, kad vieni mėgsta kraujinius kepsnius, kiti vidutiniškai keptus, dar kiti labai keptus. Tik patys pabandę kepti, different ways of preserving food surasite savo "aukso viduriuką". Jei abejojate ar kepsnys iškepęs taip, kaip jūs norite, tiesiog šiek tiek įpjaukite ir pažiūrėkite (šis patarimas ypač tinka pirmą kartą kepantiems). Vėliau different ways of preserving food galite pasikliauti Audriaus siūlomu rankos metodu different ways of preserving food (bet jis tinka jau turintiems šiek tiek patirties). Paskaninkite druska ir pipirais. Kai mėsa apkeps iš abiejų pusių, supilkite padažą ir dar pakaitinkite apie 1-2 minutes. different ways of preserving food Nuimkite nuo mėsos siūlą, ant kepsnio viršaus užpilkite kelis šaukštus padažo ir patiekite su mėgstamu garnyru (salotomis, grilyje keptomis daržovėmis, orkaitėje keptomis bulvėmis ar kita). Skanaus! .................ENG................
Roast Beef with Red Wine Sauce Servings: 2 servings Calories: will not calculate this time, as the amount of the meat, wine and garnish can vary Duration: about 25 minutes Ingredients: For sauce: 1 tablespoon of butter different ways of preserving food 1 small onion 1 / 2 garlic clove 1 tablespoon of wheat flour 200 ml of rich red wine a bundle of aromatic herbs for meat (rosemary, sage, bay leaf, thyme) 2 pcs. of clove. For meat: 1 tablespoon of butter 2 slices of beef tenderloin (about 3 cm thick) black pepper salt Prepare the sauce. Chop the onion and garlic and fry shortly in 1 tablespoon of the butter. Add 1 tablespoon of flour and mix thoroughly. Pour the wine, add the tied bundle of aromatic herbs, clove, bring to boil and cook for about 2 minutes. Remove different ways of preserving food from the heat, cover and leave to marinate until the meat will be roasted. Wash the meat, dry it with the paper and bind in the middle different ways of preserving food (horizontally) with a thread (that the beef roast would not spread while cooking). Melt the remaining butter in a frying pan and preheat it well. Place the meat and roast on a moderate heat for 5-7 minutes from both sides (the thinner is the meat the shorter roasting time it requires). This roasting different ways of preserving food of this meat is quite sophisticated, especially because some people like rare cooked meat, the other medium or medium-well. I suggest just to try to cook by yourselves and to find a perfect roasting. If you are only a beginner and you are not sure if your meat is cooked as you want, just cut it a bit and see. When you will gain some experience, you can try the hand test method (click) different ways of preserving food . Add a pinch of salt and pepper. When the meat is well roasted from both sides, pour the sauce and heat for another 1-2 minutes. Remove a thread from the meat, add a few tablespoons of sauce and serve with your favorite garnish (salad, grilled vegetables, roater potatoes, etc.). Bon appetite!
Filetto di manzo al vino rosso Porzioni : 2 Calorie : variabile a seconda della quan

No comments:

Post a Comment